Producenci
Olej z rokitnika 250ml tłoczony na zimno OLIVAR
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
|
CHARAKTERYSTYKA |
Olej z nasion rokitnika posiada delikatny bukiet słodkich, owocowych aromatów, a jego kolor jest głęboki pomarańczowo-czerwony. |
|
WŁAŚCIWOŚCI /DZIAŁANIE/ |
- bogaty w witaminy E i K - wykazuje działanie kardioprotekcyjne i przeciwnowotworowe - naukowe dowody mówiące o hamowaniu rozwoju komórek raka żołądka - wysoka zawartość witaminy C oraz antyoksydantów wpływa na naturalne mechanizmy obronne organizmu -wspomaga leczenie dolegliwości układu pokarmowego: łagodzi objawy choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy oraz działa kojąco na podrażnienia błony śluzowej przewodu pokarmowego - reguluje poziom glukozy oraz zmniejsza stężenie insuliny
Szerokie zastosowanie w kosmetyce i dermatologii: - bogaty w karotenoidy, kwasy tłuszczowe, złożone lipidy, kwas palmitynowy, który jest składnikiem lipidów skóry - stymuluje procesy naprawcze w naskórku i wspomaga gojenie się ran, oparzeń (spowodowanych promieniami rentgena czy UV), blizn i rozstępów, nawilża, uelastycznia i działa przeciwstarzeniowo - zawiera kwasy omega 3 i 6, karotenoidy i tokoferole, które stymulują namnażanie fibroblastów, biosyntezę kolagenu oraz naprawę tkanek i tworzenie nowych naczyń krwionośnych. Olej ten stosowany jest w leczeniu różnych chorób skóry (np. egzemy, dermatozy, owrzodzeń, łuszczycy i atopowego zapalenia skóry) - odpowiedni w pielęgnacji suchej, szorstkiej, łuszczącej się i swędzącej skóry |
|
JAK STOSOWAĆ? |
Olej z rokitnika może być stosowany wyłącznie na zimno. Zalecane stosowanie u dorosłych to 1 łyżeczka 2 razy dziennie, u dzieci pół łyżeczki 2 razy dziennie. |
gość
Właśnie do mnie dotarł. W smaku bardzo słodki. Mam zamiar stosować na wrzody-lekarz mi zalecił ten specyfik.